header.png
 
 
Lief & Leed

VRIJWILLIGER IN HET ZONNETJE

Nieuws afbeelding 26-1-2015

Vrijwilliger in het zonnetje

Iedere week zijn vele vrijwilligers actief op en rond de velden van Evergreen.

Als blijk van waardering zetten we maandelijks een vrijwilliger in het zonnetje.

Op deze manier komen we iets over deze vrijwilliger te weten en laten wij weten dat vrijwilligers zeer gewaardeerd worden bij Evergreen, deze houden de club draaiend!


Deze maand Wernher van der Hoek.


Vertel kort iets over jezelf: Ik ben Wernher, ik ben 20 jaar getrouwd met Frances en vader van Elise van 16 jaar en Justin van 14 jaar oud. Ze hockeyen allebei bij Evergreen. Justin in JC1 en Elise in MA2.

Ik ben geboren en getogen in Maassluis en heb zelf vroeger gevoetbald, nu schaats ik graag en veel en loop ik hard bij AVW, ik loop ongeveer 50 kilometer per week. Binnenkort ga ik de alternatieve Elfstedentocht schaatsen op de Weissensee!


Actief op Evergreen sinds: Een jaar of 9, toen begon Elise met de hockey. Justin heeft eerst gevoetbald, dat vond ik wel erg leuk! Maar ook hij is gaan hockeyen, dat vond hij leuker J


Functie : Ik ben nu voor het 4de jaar wedstrijdsecretaris voor de veldcompetitie. De zaalperiode regelt Ronald Hofman.


Wat doe je in die commissie?: Ik deel wekelijks de thuiswedstrijden van alle teams in, welk veld en welke tijd speelt een thuisspelend team. In drukke weken ben ik daar ongeveer 10 uur per week mee bezig, maar ik vind het erg leuk om te doen. Het kan gewoon thuis achter mijn computer, waar ik in twee systemen werk, LISA en het systeem van de hockeybond.

De digitale wedstrijd formulieren zijn echt super, dat scheelt veel werk! Verder regel ik de administratie bij afgelastingen en bij kaarten (straf).

Het is een hele leuke functie en doe het met veel plezier!


Op welke manier ben je op Evergreen terecht gekomen?: Doordat Elise en later ook Justin zijn gaan hockeyen. Een sportclub in de buurt vind ik handig, ze kunnen er nu zelf naar toe!


Speel je zelf hockey?: Nee, ik heb wel eens mee gedaan op een familiehockeydag en ik vind het wel erg leuk, maar het is best een pittige sport, een beetje te veel voor mij.


Heb je een favoriet team?: Ik vind zelf zaalhockey leuker om naar te kijken, maar ik kijk graag naar de teams van mijn kinderen, ook op het veld!


Wat heb nog meer gedaan voor Evergreen?:Ik heb twee keer geholpen met de organisatie van Marlow, dat vond ik erg leuk om te doen. Ik ging ook mee als begeleider naar Marlow en regelde bijvoorbeeld de spelavond tijdens dit weekend.

Ik heb ook wel eens gecoacht en training gegeven aan het team waar mijn dochter destijds in speelde.

En oh ja, ik heb ook een tijdje bij de bladblaasgroep gezeten , toen er erg veel bladeren op de velden lagen moesten deze worden weggeblazen om de velden bespeelbaar te maken.


Waar kijk je met een positief gevoel op terug?: Ik ben erg blij met wat ik nu doe!


Wat maakt Evergreen voor jou tot een gezellige vereniging?: Dat je veel mensen kent en dat de lijnen kort zijn binnen de vereniging.


Heb je een positieve tip voor Evergreen? :Ik kijk uit naar het nieuwe clubgebouw, wel hoop ik dat de kleine gezelligheid niet uit het oog wordt verloren en dat de jongeren van de club graag naar Evergreen komen voor de gezelligheid. Dus probeer deze jongeren naar de club te trekken zodat ze hun spelcomputer of tablet in de kast leggen en lekker samen met teamgenoten op de club komen ook als ze niet hoeven te hockeyen. Ik denk bijvoorbeeld aan een gezellige hoek voor jongeren met een pingpong- of voetbaltafel.


Wil je nog iets kwijt?: Ik hoop nog lang bij de vereniging te blijven (ook als wedstrijdsecretaris) en dat mijn kinderen met veel plezier blijven hockeyen tot en met de senioren!



Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01