header.png
 
 
Evenementen

TRADITIONEEL EVERGREEN - MARLOW PAASWEEKEND!

Nieuws afbeelding 1-4-2015

‘Het is de bedoeling dat je de ervaring doorgeeft!’

 

In het clubhuis van Evergreen speelt het Engelse volkslied, als opwarmertje voor komend weekend. In gesprek met Eveline van Putten en Roline Egeter wordt al heel snel duidelijk dat ‘Marlow’ een bijzonder evenement is. Al sinds 1976 wordt jaarlijks een uitwisseling georganiseerd tussen Evergreen en het Engelse Marlow. Dit jaar is het Evergreen-jaar. Op de Maassluise hockeyvelden zijn in het paasweekeinde 150 jongeren ‘under 14’ actief, de jongens en meisjes C1.

 

Het is geen vast team dat het al jaren organiseert, maar elk jaar wordt juist het stokje doorgegeven. Roline Egeter kwam er in 2014 als nieuweling bij en heeft dit jaar het draaiboek onder haar hoede. "Het is de bedoeling dat je de ervaring doorgeeft en verder moet je gewoon enthousiast zijn!” De dames raden andere ouders aan vooral zelf initiatief te nemen als ze iets leuks willen organiseren. "Je moet zelf de slingers ophangen, dat is in elke vereniging zo. Hoe meer ouders er aanhaken hoe mooier het is natuurlijk.”

 

De Engelsen komen met dertig jongens en meiden naar Maassluis voor een intensief hockeyweekend, waarbij ook het sociale aspect om de hoek komt kijken. Op vrijdag arriveren de teams met de bus en wordt gezamenlijk gegeten, op zaterdag is een groot toernooi met zes andere teams en op zondag is de ‘big match’. "Bij het vertrek zie je steevast tranen, het is zo’n mooie ervaring,” vertelt Eveline van Putten. "Maar volgend jaar is het in Engeland en dan zijn wij er weer bij want dit wil je niet missen.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Je eigen pompoen voor Halloween bij Evergreen
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01