header.png
 
 
Bestuur

NOG EEN KEER EEN UITLEG OVER DE BORG

Nieuws afbeelding 18-9-2015

Zodra een hockey speler/speelster de B-leeftijd bereikt, moet volgens de bond hij/zij een scheidsrechterskaart halen. Omdat we een vereniging zijn van vrijwilligers, betekend dit ook dat je vanaf die leeftijd ongeveer 6 keer per jaar een wedstrijd van jongere kinderen moet fluiten.

 

Als iemand staat opgesteld om te fluiten en niet komt opdagen, geeft dat veel spanning en proberen we uit een pool van vrijwilligers invallers te regelen. Deze invallers doen dit voor een kleine vergoeding. De gene die dus niet komt opdagen wordt daardoor belast voor deze vergoeding. Je kan dat een boete noemen. Voor jeugd scheidsrechters is deze boete € 7,50 per keer dat je niet komt opdagen.

 

Voor de zekerheid moet iedere speler/speelster een borg betalen aan de vereniging. De boetes worden dan van deze borg afgeschreven. Aan het eind van het seizoen wordt dan gekeken hoeveel keer men niet is komen opdagen waardoor de borg is afgenomen. De penningmeester stuurt dan een nota om de borg weer aan te vullen tot het originele bedrag. Voor een jeugd speler is deze borg € 30,00.

 

Zodra iemand de senioren leeftijd bereikt, worden de "boetes” hoger, namelijk € 15,00 per keer dat je niet komt opdagen. Hierdoor moet ook de borg hoger zijn. Deze wordt dan € 60,00. Als je borg er dus nog volledig staat, wordt op dat moment alleen de verhoging in rekening gebracht.

 

Zodra je besluit om te stoppen met hockeyen, wat ik me natuurlijk niet kan voorstellen, wordt deze borg natuurlijk weer terug betaald.

 

De penningmeester houdt samen met de arbitrage commissie precies bij wie wanneer niet is komen opdagen zodat er een mooi overzicht wordt gemaakt van de op en afbouw van de borg.

 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01