header.png
 
 
Wie is wie

ROB DE JONG IN HET ZONNETJE

12-12-2015

 Vrijwilliger in het zonnetje  

Iedere week zijn vele vrijwilligers actief op en rond de velden van Evergreen.

Als blijk van waardering zetten we maandelijks een vrijwilliger in het zonnetje.

Zo leren we onze vrijwilligers kennen en laten wij weten dat vrijwilligers zeer gewaardeerd worden bij Evergreen, zij houden de club draaiend!  

Deze maand: Robert de Jong, die het best wel leuk vindt dat het zonnetje voor hem schijnt.

Vertel kort iets over jezelf:  Ik ben getrouwd met Alexia, ik ben al lid van Evergreen sinds 1975 en mijn drie kinderen hockeyen nu ook bij Evergreen. Alois is 20 jaar en speelt in (jong)H2, Constance is 17 jaar en speelt in Dames2 en Solene is 15 jaar en speelt in MB1.

Wat doe je bij Evergreen ? Ik ben erg actief op Evergreen, momenteel zorg ik voor de inname van het oud papier en oud frituurvet (krantencontainer-commissie), geef ik training aan JB1, zorg ik voor invulling van de scheidsrechters en ben ik bondsscheidsrechter. Als bondsscheidsrechter fluit ik wedstrijden in de 1e, 2e en 3e klasse.  Ook op Evergreen zie je mij  regelmatig met een scheidsrechtersfluit op het veld.

Afbeeldingsresultaat voor oud papier vet voor de clubWat doe je in deze functie?: Bijna elke dag ben ik te vinden op Evergreen. En denk dat de functies wel duidelijk zijn. Een belangrijke taak vind ik het inzamelen van oud papier en oud frituurvet, dit levert namelijk geld op voor de club en van dit geld kunnen materialen worden gekocht. Het zou erg fijn zijn als iedereen op zaterdagochtend oud papier of vet meeneemt naar de container op de parkeerplaats, want ik merk dat het nog niet gewoon is voor veel leden om dit mee te nemen naar de club. Wij zorgen dat het geld goed terecht komt en kunnen van het verdiende geld bijvoorbeeld hockeyballen, coachmappen, materiaal voor de keepers of opleidingen financieren! MENSEN KOM OP, BRENG OUD PAPIER EN VET NAAR EVERGREEN, elke zaterdag tussen 10.30 en 12.00 uur.

Op welke manier ben je op Evergreen terecht gekomen?: Ik zocht met een paar vrienden een leuke teamsport en het was toen voetbal of hockey. Het is hockey geworden.

Speel je zelf hockey?: Helaas lukt het momenteel niet om zelf te spelen, maar zodra het kan wil ik wel weer gaan trainen. Want ik mis het wel een beetje.

Heb je een favoriet team?: Nee, ik kijk graag naar hockey, maakt niet uit welk team, als ze maar normaal doen.

Wat heb nog meer gedaan voor Evergreen?: De organisatie AA -toernooi heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan. Dit toernooi duurde 2 dagen en werd gehouden aan het eind van het seizoen. Marlow heb ik 3 keer mee mogen maken, één keer zelf als kind en twee keer als begeleider. Ook heb ik in een ver verleden de GREENSHOT rondgebracht en de lijnen gekrijt op vrijdagmiddag, dit was toen een taak voor de A-jeugd en was echt heel grappig om te doen, we hebben een hoop lol gehad op de grasvelden van Evergreen. De spa van mijn vader hangt trouwens in het clubgebouw, hij is van "goud” en is de eerste spa voor de aanleg van het kunstgrasveld (net zoiets als de eerste steen in de bouw). Volgens mij hangt hij boven de televisie, zoek hem maar eens op.

Waar kijk je met een positief gevoel op terug?: Het coachen van een jongens C elftal, met Ronald Hofman samen, een aantal jaren geleden. Dit was een goed en super gemotiveerd team, we werden helaas net geen kampioen. Een geweldig team om mee te werken, daar heb ik echt van genoten.

Heb je een positieve tip voor Evergreen? : Wat mij erg leuk lijkt is iets wat ik laatst bij Victoria zag. Daar was ik op zaterdag aan het eind van de middag en was er veel gezelligheid, ik vroeg aan een van de ouders wat er gaande was en zij vertelde mij over het CeeDeetje, gezellig met ouders en kinderen van deze teams naar de club komen met wat lekkers voor een gezellig uurtje. Wij zouden op Evergreen kunnen kiezen voor een ABC-tje, echt familiegevoel en gebaseerd op contact, samenzijn en gezelligheid.

Wil je nog iets kwijt?: Ik geef nu al zo’n 20 jaar training bij Evergreen, als het niet langer is. En zo als gezegd heb ik vele teams gecoacht, jeugd en senioren. Wat mij altijd boven aan het lijstje staat is het plezier van het hockeyspel. Want zonder plezier presteer je niet. Zonder plezier bouw je geen teamspirit en dat heb je nodig om te winnen. Plezier krijgen is iets waar trainers en coaches aan moeten werken. Want coaches let op : "Winnende coaches hebben geen hoofdpijn”.

 

 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01