header.png
 
 
Scheidsrechters

Spelregelwijziging Veldhockey per 17 februari

Nieuws afbeelding 18-2-2016
Spelregelwijziging Veldhockey per 17 februari 2016

In het kader van veiligheid en ter voorkoming van blessures heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) een spelregelwijziging aangekondigd die per direct op alle niveaus in de Nederlandse competitie wordt ingevoerd.

Een aanvallende vrije slag binnen het 23-metergebied…:

De bal mag niet de cirkel in gespeeld worden voordat de bal vijf meter heeft gerold of voor deze is aangeraakt door een speler van de verdedigende partij (die op 5 meter afstand stond)

Hiermee wordt voorkomen dat een aanvaller de bal een klein tikje geeft en een medespeler, die op vijf meter afstand stond, komt inlopen en de bal de cirkel in speelt. Eventueel gevaar dat daaruit ontstaat is met de regelwijziging uitgebannen.

let op, deze regel blijft ook geldig (*)
Als een verdediger niet op 5 meter van de bal staat en de bal bewust binnen 5 meter aanraakt, dan is dit een opzettelijke overtreding en moet deze bestraft worden met een strafcorner. 
Ook een opzettelijke overtreding : als de aanvallende partij een vrije slag 1 meter buiten de cirkel krijgt. Een verdediger zal en mag dan binnenkant rand cirkel gaan staan, maar moet wel wachten met aanvallen. Dus geen stap uit de cirkel richting bal nemen (= aanvallen). Eerst 5 meter rollen.

(*) opzettelijke overtreding van de verdedigende partij binnen 23 meter gebied, maar buiten de cirkel = strafcorner









 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01