header.png
 
 
Bestuur

START AANLEG WATERVELD!!!

Nieuws afbeelding 11-5-2017
Beste leden,

 
Afgelopen weken heeft de aanbesteding plaatsgevonden door de gemeente Maassluis voor de aanleg van ons nieuwe waterveld.  Op 20 april 2017 is het bestuur van Evergreen geïnformeerd over de uitkomst van de aanbesteding, volledig conform de door Evergreen gestelde eisen en binnen de gestelde begroting. Het bestuur van Evergreen heeft op basis daarvan akkoord gegeven op de door de gemeente Maassluis voorgestelde keuze. Gisteren is door de gemeenteraad van Maassluis de opdracht verstrekt  aan Antea Realisatie.

 
Het veld betreft een zogenaamd volwaterveld van het merk Edel. De mat heeft een hoge vezel dichtheid kan het water langer vast kan houden, hierdoor zal het waterverbruik naar verwachting 30-40% minder zijn ten opzichte van andere watervelden. De ondergrond wordt van het type gebonden E-layer, met een ondergrond van Fielddrain. De ondergrond zal samengesteld worden uit herbruikt lava-rubber (huidige ondergrond van veld 1) en een speciale waterdoorlatende mortel. De oude lava-rubber laag hoeft niet afgevoerd te worden (betreft chemisch afval) en is dus kostenbesparend voor ons. Deze techniek is ook toegepast bij het WK hockey op het Kyocera station.

 
Het eindresultaat: een veld van zeer hoge kwaliteit. Binnen de regio zijn wij een van de weinige verenigingen die een gebonden e-layer hebben als onderlaag.

 
Duurzaamheid: de bestaande ondergrond wordt zoveel mogelijk herbruikt. Er worden voorbereiding getroffen voor de aanleg van een duurzame waterbuffer, waarin het regenwater van veld 1 en veld 2 wordt opvangen hetgeen vervolgens kan worden ingezet als sproeiwater. De verwachting is dat 50 tot 60% van het gebruikte sproeiwater terug komt in de waterbuffer. De aanleg van het waterbuffer zal pas plaatsvinden nadat het Fonds Schiedam Vlaardingen bekend heeft gemaakt of zij hier aan willen bijdragen. Hiervoor is door het bestuur een subsidieaanvraag ingediend. Wij verwachten rond 16 mei een uitspraak over deze aanvraag.

 
Het bestuur is zeer verheugd met de huidige ontwikkelingen. Wij denken dat wij hiermee een oplossing hebben gevonden, waarmee wij, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de sportlaag, een duurzame en betaalbare oplossing hebben gevonden. Het is wat ons betreft een van de belangrijke stappen voor de sportieve ontwikkeling van onze club. De aanleg van het veld zal op 15 mei beginnen, de verwachting is dat het voor 1 juli 2017 gereed zal zijn.

 
Vanuit het bestuur zal onze penningmeester, Jaap Breunis, op dagelijkse basis het aanspreekpunt zijn voor de aannemer. Uiteraard kunnen leden altijd terecht bij de overige leden van het bestuur.

 
Namens het bestuur,


Paul Luijnenburg, Jaap Breunis, Marjorie Kuiper, Jaap van Loon en Rob Gabreëls.


Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01