header.png
 
 
Bestuur

VRIJWILLIGERS ENQUETE AL INGEVULD ?

11-5-2020 Beste leden,

Vorige week is per email een vrijwilligers enquete uitgestuurd door de secretaris. Doel van de enquete is om te kijken of en welke clubtaken we op vrijwillige basis kunnen beleggen bij leden. De link is per email verstuurd en niet op de website gezet omdat het niet de bedoeling is dat deze ingevuld wordt door niet-leden. 

Tot op heden zijn er 39 reacties binnengekomen. Dat is ongeveer 11% van het aantal leden. De reacties die we hebben gehad, komen vrijwel alleen maar van leden die we al jaren kunnen zien als actieve vrijwilligers van MHV Evergreen.  Desondanks hebben we toch weer een aantal leuke en onverwachte reacties gezien waar we zeker wat mee kunnen. Daar zijn we dus erg blij mee ! 

Toch is dit niet voldoende. We doen deze enquete met name omdat onder de ouders van de F t/m B jeugd teams en sommige senioren teams er nauwelijks bereidheid is om naast de verplichte nummers zoals bardienst iets anders op te pakken. Het resultaat is dat deze taken allemaal bij een kleine groep leden komt te liggen, die veel te veel op hun bordje hebben liggen. 

Als bestuur willen we weten waarom ouders en leden geen clubtaken willen of kunnen oppakken. Al ze wel bereid zijn, dan willen we graag weten welke taken dat zijn. 

Als vereniging komen we niet onder bepaalde zaken uit. De consequentie van onvoldoende inzet van leden is dat we deze taken elders en mogelijk betaald moeten beleggen, waarbij we de kosten gaan doorbelasten aan de leden in de vorm van een verhoging van de vrijwilligers bijlage of contributie.Of dat we taken gaan afstoten. Zoals het er nu naar uitziet gaat dit ook gebeuren: zie ingesloten overzicht van de reacties tot nu toe. 

Het niet invullen van de enquete kunnen we als bestuur niet anders zien dan dat er geen bereidheid is om iets te doen. Zo zullen we hier dan ook mee omgaan als we de jaarlijkse contributie voorstellen gaan maken.  Het is overigens een keuze waar wij als bestuur respect hebben : wij gaan niets opleggen. We geven nu wel vooraf aan wat de consequentie kan zijn.   

Wat we niet erg netjes vinden is dat er helemaal niet gereageerd wordt op de enquete.  Dit zien we toch als een respectloos gedrag naar leden die wel hun vrije tijd willen geven om die kinderen en senioren een mooie tijd bij MHV Evergreen te geven. 

We gaan er nu vanuit dat alle leden leden de enquete gehad hebben, maar dat de meesten nog geen tijd hebben gevonden om deze in te vullen. Of dat er een andere reden is. Heb je de mail met de link naar de enquete niet ontvangen of weet je bijvoorbeeld je lidmaatschapnummer niet ? Stuur een mail naar [email protected] 

De enquete loopt nog 1 week en wordt op 19 mei gesloten. 

Paul Luijnenburg

Voorzitter





 
Bijlage Screen Shot 2020-05-11 at 09.26.45(1).png
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01