header.png
 
 
Bestuur

DE COMBINATIEFUNCTIE : IETS NIEUWS BIJ EVERGREEN

31-8-2010

De gemeenteraad van Maassluis heeft enige tijd geleden besloten om in Maassluis vanaf 2010 een aantal combinatiefuncties te realiseren. Wat is dat nu precies en wat heeft dat met Evergreen te maken, is een logische vraag en hier is het antwoord.

De combinatiefunctie is een initiatief van de overheid: Ministerie van OCW (onderwijs, cultuur), Ministerie van VWS (sport) en de Nederlandse Gemeentes in het kader van de Impuls brede scholen, sport en cultuur. De bedoeling is de scholen, de sport en de cultuur dichter bij elkaar te brengen. Vanaf 2007 is er geld vrij gemaakt om mensen aan te stellen die voor ongeveer de helft van hun tijd op scholen werken en de andere helft voor een sportvereniging of een cultuurinstelling. De bedoeling is dat de combinatiefunctionaris scholen en sportverenigingen verbindt, het beweeg/sportaanbod op scholen bevordert en de sportvereniging ondersteunt op alle mogelijke manieren. De kosten worden betaald door de overheid, voor de sportverenigingen zijn er geen financiele lasten.

In Nederland is het eerst gestart in de grote gemeenten in 2007 en nu wordt het langzaam uitgebreid over de andere gemeenten, zo ook Maassluis waar men begint met in totaal 2,2 FTE’s. Wele geleidelijk nog worden uitgebreid. Scholen en sportverenigingen konden aangeven of zij mee wilden doen en met welke partners zij dan wilden samenwerken. Evergreen heeft in gesprekken samenwerking gezocht met de nabij gelegen scholen en er is een aanvraag ingediend voor een combinatiefunctionaris samen met de Ichthus en de Kardinaal Alfrink School. De gemeente heeft onze aanvraag uit vele anderen gekozen en binnenkort zal een overeenkomst worden getekend voor circa 0,8 FTE. Er zijn inmiddels gesprekken gestart om een geschikte kandidaat te vinden die zowel op de scholen gymlessen kan geven als bij ons aan de slag kan met hockeyzaken (hockeyschool, (jongste) jeugd, clinics, toernooien etc).

Zodra er meer bekend is over wie deze taak gaat invullen en welke zaken hij of zij allemaal gaat doen bij de vereniging komt er meer informatie op de website.

 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01