header.png
 
 
Bestuur

GEZOCHT : VRIJWILLIGER MET KENNIS / ERVARING IN RI&E

13-11-2010
RI&E zal niet iedereen wat zeggen, het staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie en het heeft te maken met arbeidsomstandigheden. Hoewel wij geen bedrijf zijn en als sportvereniging vooral met vrijwilligers werken, betekent dat niet dat er dan geen zorgplicht is voor het bewaken van de veiligheid en gezondheid van de vrijwilligers op de vereniging. Om aan deze zorgplicht te voldoen is de RI&E een geschikt hulpmiddel om de organisatie bij de vereniging in kaart en op orde te brengen.
Speciaal voor sportverenigingen is er door TNO-arbeid en de WOS (wergevers organisatie in de sport) een RI&E ontwikkelt waarin de zaken staan omschreven zoals die voor ons van belang zijn. De KNHB heeft ons onlangs op een workshop in samenwerking met de WOS gewezen op het belang / de noodzaak om dit als club op orde te hebben. Het bleek dat vrijwel geen enkele hockeyclub deze zaken al geregeld heeft, maar dat is voor ons geen excuus om deze zaak niet snel goed te organiseren.
Om deze klus goed en snel te klaren is het bestuur op zoek naar mensen die (liefst) ervaring hebben met zaken rond arbo en veiligheid en zo mogelijk met het doen van een RI&E. Doordat er al langere tijd twee vacatures binnen het bestuur bestaan, heeft het bestuur te kampen met tijdsgebrek om deze taak volledig zelf uit te voeren. Daarom is er dringend behoefte aan ondersteuning, waarbij deskundigheid of ervaring met deze materie helemaal prettig zou zijn, dat maakt deze klus waarschijnlijk tot een klusje. Vrijwilligers kunnen zich melden via [email protected] of neem even contact op met één van de bestuursleden.
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01