header.png
 
 
Bestuur

OUD-VOORZITSTER JANNETTE BREUNIS OVERLEDEN

19-1-2011

Op 19 januari is onze oud-voorzitster en lid van verdienste Jannette Breunis-Smits overleden. Jannette was al enige tijd ziek en het was bekend dat zij niet meer beter kon worden, maar het overlijden kwam toch heel onverwacht. Jannette was een duizendpoot, een doener en een vechter en wilde zich niet door haar ziekte laten weerhouden in haar activiteiten: tot kort voor haar opname in het ziekenhuis was zij nog volop actief in haar politieke werk als wethouder van Onderwijs en Sport, en was zij nog zeer betrokken bij het reilen en zeilen van Evergreen.

Jannette begon haar carriere bij Evergreen als moeder van haar hockeyende kinderen, eerst Leonieke, later gevolgd door Jannick en Elseline. Al snel raakte zij betrokken bij het vrijwilligerswerk op de club en ging zij zich bezighouden met de (jongste) jeugd, van 1999 tot en met 2004 had Jannette de benjamins onder haar hoede. Ondanks een volle agenda als moeder, echtgenote, een baan in het onderwijs en een politieke loopbaan, vond zij ook nog tijd om in het bestuur van Evergreen plaats te nemen en daarnaast nog een zaalteam te coachen en allerhande hand en spandiensten op de club te verrichten. Jannette deed haar werk met hart en ziel en zij was op de hoogte van alles wat er op de club speelde, had altijd een mening, die zij ook duidelijk verkondigde, eerlijk en recht door zee, waarbij zij ook wel eens kon botsen met andersdenkenden. Zij zag Evergreen als een grote familie en zette zich ook in om dat familiegevoel uit te dragen. Maar dat betekende wel, dat zij ook verwachtte dat ieder zijn steentje bijdroeg in het vrijwilligerswerk. Het gezin Breunis staat daar model voor, Jaap was bestuurslid en wedstrijdsecretaris en de kinderen allemaal actief als trainer en in commissies en bij activiteiten. Het feit dat sommige leden wel eens afweken van dat "één voor allen, allen voor één" en alleen aan zichzelf dachten, was haar een doorn in het oog. Als er wel eens gedreigd werd om naar Pollux over te stappen als men zijn/haar zin niet kreeg, was steevast het antwoord: "Dat moet je doen, maar denk ook eens aan hockeyvereniging Westland, ook een leuke club".

Het voorzitterschap begon zij in 2003 als interim voorzitster, maar toen een invulling van de voorzittersvacature uitbleef, heeft zij het interim geschrapt. Haar bestuursperiode heeft langer geduurd dan Jannette, in verband met haar drukke politieke agenda wilde, ook weer vanwege het uitblijven van een nieuwe voorzitterskandidaat. Toen haar duidelijk werd, dat dit oneindig zou gaan duren als de vereniging niet voor het feit van een lege voorzittersstoel zou komen te staan, hakte zij met pijn de knoop door om te stoppen en de vereniging op dat moment voorzitterloos te laten. Ook na haar bestuursperiode bleef Jannette de vereniging steunen, in daad door jongste jeugdactiviteiten te organiseren en als zaalcoach met een kampioenschap als resultaat, maar vooral ook als supporter met een glaasje witte wijn langs de lijn en een belangstelling voor iedereen, een echt ”mensen-mens”. Daarnaast heeft zij bij haar politieke activiteiten Evergreen nooit uit het oog verloren en waar dat in haar mogelijkheden lag, gestreden voor de vereniging. Vanwege haar jarenlange grote inzet voor de vereniging is Jannette in 2008 benoemd tot Lid van Verdienste.

Evergreen mist met het overlijden van Jannette een markante en betrokken moeder van de club, maar dit verlies valt in het niet bij dat voor Jaap en de kinderen. Wij zullen  als Evergreen laten zien dat wij inderdaad die grote familie zijn, zoals Jannette ons zag, en zullen met alles wat in ons vermogen ligt Jaap, Leonieke, Jannick en Elseline helpen bij dit grote verdriet.
 
Leon Barendregt, voorzitter

 

 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01