header.png
 
 
Evenementen

STRAFBALLENCOMPETITIE

Nieuws afbeelding 11-6-2009

Clubkampioenen Evergreen weer een ervaring rijker!

Op 7 juni gingen Isabella Polimeno(keepster), Michelle van der Stelt, Marieke Bruinings, Maarten van Buuren en Pasha Vredenbregt als clubkampioenen naar de districtskampioenschappen van de Nationale Shell Strafbalcompetitie 2009 D-B jeugd bij hockeyclub Leonidas in Rotterdam. Ter voorbereiding was er een nog paar keer extra goed getraind. Aangezien ons ploegje nogal jong was zou het op voorhand al spannend worden hoe zij zich houden tegen hun leeftijdgenoten, maar vooral tegen de in sommige gevallen 16 jarige tegenstanders. Bij de inschrijving bleken er vooral bij de jongens tegenstanders te lopen van 1.90m.

Onze meiden mochten de spits afbijten. Er gingen per groep steeds een aantal spelers naar de halve finale en de overige naar de herkansing. Michelle had een goede ronde, maakte mooie doelpunten maar wist, ondanks een score van drie uit drie, net niet de halve finales te halen. Marieke mocht op een ander veld aan de bak. Helaas nam zij twee keer een strafbal te vroeg waardoor zij een score had van een uit vier. Isabella mocht na een korte warming up de strijd aan gaan. Zij had nog vier keepsters om het tegen op te nemen. Met een mooie keepershouding stond zij op de lijn met veel durf een mooi aantal ballen te stoppen. Helaas deden de andere keepsters het nog net iets beter, dus ook zij naar de herkansing.

Maarten en Pasha hadden bij de meisjes een beetje kunnen kijken en mochten het toen zelf gaan proberen. Zij moesten de strijd aanbinden met veel oudere en grotere tegenstanders. Zowel Maarten als Pasha wisten beide een keer te scoren. Door goed keeperswerk kwam er in deze ronde echter geen doelpunt meer bij. Helaas was dit ook voor hen niet genoeg, dus ook zij naar de herkansing.

In de herkansing mochten de meisjes wederom weer starten. Michelle maakte een mooi doelpunt maar wist hierna niet meer te scoren. Isabella en Marieke zaten in dezelfde groep en kwamen elkaar dus tegen. Isabella had een paar sterke tegenstanders die ook goed stonden te keepen. Ondanks een aantal mooie reddingen lukte het haar niet om de halve finale bereiken. Marieke eindigde met drie meisjes gelijk. Uiteindelijk bleef zij met een meisje over om uit te maken wie er door mocht gaan naar de halve finale. Beide dames maakte er een ware strijd van door ongeveer ieder nog zo’n 12 strafballen te nemen voordat Marieke haar laatste strafbal gestopt werd.

Pasha en Maarten mochten nog proberen een ronde verder te komen. Helaas voor Maarten hoefde hij maar twee ballen te nemen. Jammer genoeg wist hij niet te scoren. Pasha mocht gelukkig meer strafballen nemen en wist wederom te scoren. Helaas ook voor hem een te lage score.

Ondanks dat niemand van ons ploegje naar de have finale ging, was het een leuke en gezellige ochtend. Met een leuk T-shirt als aandenken gingen Isabella, Michelle, Marieke, Maarten en Pasha weer naar huis. Alle vijf nog de complimenten voor jullie inzet, mooie doelpunten of reddingen, helemaal top.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Je eigen pompoen voor Halloween bij Evergreen
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01