header.png
 
 
Klusgroep

NIEUWS VAN DE KLUSGROEP

Nieuws afbeelding 31-10-2011

1. Pad langs veld 2   is klaar

De afgelopen maanden heeft de klusgroep een pad aangelegd langs het nieuwe kunstgrasveld aan de zijde van de Schenkeldijk.Bij de aanleg van het nieuwe veld kon daar nog geen pad worden gemaakt, omdat   de hoofdleiding voor de elektriciteit daar   nog ingegraven moest worden.

De klus was wat ingewikkelder dan aanvankelijk gedacht. De strook is niet het hele stuk even breed.   Waar het pad moest komen lagen 16 putten, die toegankelijk moeten zijn om de velddrainage te kunnen doorspoelen. De bodem bestaat uit zeeklei die moeilijk bewerkbaar is: keihard bij droogte (april/mei/juni) en bijzonder kleverig bij nat weer. Omdat de strook te smal is voor een maaimachine diende er een oplossing te komen   hoe de ruimte diende te worden gevuld: de reep grond naast het pad inzaaien met   een kruidenmengsel leek een ideale oplossing en past ook goed in de doelstellingen van Evergreen. Want naast sporten willen we ook op andere terreinen maatschappelijk verantwoord werken.

De gemeentelijke plantsoenendienst ondersteunde de aanleg door o.a. zand te leveren. Rob Koning, hoofd van deze dienst, was vol lof over de aanleg: “randje wel wat aan de hoge kant, zodat er eventueel wat water op blijft staan op sommige plaatsen, doch ziet er netjes uit”!!

 

2. Jannick nam afscheid van de klusgroep

De klusgroep bestaat uit 65 Plussers (Koos   van der Male, Kees Westerwijk, Erik Spanjer, Arie Berkelder, Gijs van Leeuwen olv Koos Ouwerkerk) Dit jaar kregen we echter versterking van Jannick Breunis, die een sabbatical jaar inlaste om een zo goed mogelijke keuze te maken hoe hij zijn loopbaan gaat vervolgen.. Hij heeft kennis kunnen maken met   de vele kanten van het werk van de klusgroep. Dit bood hem kennelijk zo veel inspiratie dat hij nu een technische opleiding is gaan volgen.

Jannick heeft nu “officieel”  afscheid genomen van de klusgroep. Een “Klusdiploma” en gestileerde   “Klushamer” waren zijn deel!

 

Zowel het pad met Jannick en Gijs, als de “gestileerde klushamer”, als het diploma, kunnen op de bijgaande foto’s bewonderd worden.
 
 
     
 
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01