header.png
 
 
Wie is wie

Even voorstellen Ronald Osephius voorzitter MHV Evergreen

Nieuws afbeelding 21-11-2011

MHV Evergreen ontwikkelt door

Interview door Tim van der Weck

 

Wie is Ronald Osephius?

 

Ik ben Ronald Osephius, 47 jaar oud, vader van twee zoons en van beroep ondernemer. Sinds tien jaar maak ik deel uit van de Evergreenfamilie. Eerst als trainer/coach van het team van oudste zoon Roy, later ook als lid van de technische commissie, sponsor, coach en daarna trainer/coach van heren 1.  Momenteel ben ik nog trainer/coach van jongens A1 en vanaf dinsdag 20 september 2011 voorzitter van onze vereniging.

 

Wanneer besloot je dat jij de nieuwe voorzitter van MHV Evergreen wilde worden?

 

Afgelopen jaar ben ik benaderd door de toenmalige voorzitter, Leon Barendregt, om zijn functie als voorzitter over te nemen na het aflopen van zijn termijn. Daarna hebben we enkele gesprekken gevoerd, om te brainstormen over de ideeën die de vereniging moeten verbeteren. Wat moet er gaan gebeuren om MHV Evergreen naar een hoger niveau te tillen en welke valkuilen kunnen we daarbij tegenkomen?

Hieruit kwam voort dat wij graag een serieus nieuw bestuur zagen aantreden dat de drie nieuwe speerpunten van Maassluise Hockey Vereniging Evergreen moet gaan realiseren. Dit door middel van Maatschappelijk Verantwoord Verenigen.

Deze drie speerpunten zijn:

-          Een nieuw groen clubhuis, met een maatschappelijke functie.

-          Evenveel aandacht voor elk team en elk lid binnen onze vereniging.

-          Het ledental naar vijfhonderd brengen. Een stijging van honderd leden.

Voor deze speerpunten is een termijn van drie jaar uitgetrokken, aan het eind van deze periode willen wij deze acties gerealiseerd hebben.  Vervolgens willen wij de bestuursfuncties overdragen aan een nieuw bestuur.

 

Hoe willen jullie deze drie speerpunten realiseren?

 

Wij hebben nu al ideeën voor het nieuwe clubhuis. Dit clubhuis zal een prachtig nieuw thuis worden voor alle Evergreeners. Daarnaast zien wij ook ook vele andere (maatschappelijke) mogelijkheden in een nieuw clubhuis, op deze manier kan het clubhuis ook een belangrijke functie voor heel Maassluis en omgeving vervullen.

Momenteel voeren we gesprekken met diverse organisaties. Daarbij heeft Marc Cornelissen zich aangeboden om het nieuwe clubhuis ‘groen’ te maken. (TvdW: professioneel avonturier en afgestudeerd aan de TU Delft.) Een klimaatvriendelijk onderkomen zal ons uitgangspunt zijn. De mogelijkheden die wij zien in het nieuwe thuis voor de vereniging zijn o.a.: Een fitnesscentrum, een praktijk voor fysiotherapie, een buitenschoolse opvang en ruimtes voor ondernemingen en eventueel andere sportverenigingen om zich voor langere tijd te vestigen.

 

MHV Evergreen is onlangs begonnen met fithockey. Fithockey is voor de 55-plusser die wel wil sporten/bewegen maar de stap naar hockey (nog) te groot vindt. Wij gaan er vanuit dat fithockey  i.c.m. de eerder genoemde faciliteiten veel mensen uit die doelgroep aan zal spreken om op en om MHV Evergreen hun tijd door te brengen.

 

Naast fithockey zijn wij sinds kort ook begonnen met Funkey.  Dit is een activiteit voor vier- tot zesjarige. Dit bestaat niet alleen uit hockey, het is een breed beweegaanbod wat voor een deel gericht is op hockey. Veel oefeningen gebeuren in kleine groepjes en dat zorgt voor een sociaal element naast het sportieve. Funkey is dan ook geschikt voor alle kinderen in de genoemde leeftijdscategorie. Ook met Funkey, in combinatie met een buitenschoolse opvang, hopen wij voor deze leeftijdsgroep veel kinderen aan te trekken.

 

Wij willen het nieuwe gebouw graag zeven dagen in de week geopend hebben, hierdoor is het voor die verschillende ondernemingen / verenigingen aantrekkelijk om zich in ons clubhuis te vestigen. Zij kunnen investeren en zich op die manier na de bouw vestigen binnen ons onderkomen.

 

In het nieuwe clubhuis willen wij de mens centraal stellen in begeleiding, beweging en sociale contacten.

 

Dat klinkt ambitieus, hoe moeilijk is het om dit plan te realiseren?

 

Ik verwacht zeker niet dat dit plan onmogelijk uit te voeren is. Wij zijn wel nog op zoek naar enkele ondernemers die graag onderdeel uit willen maken van dit plan. Het is naar ons weten een uniek plan in Nederland. Een klimaatvriendelijk clubhuis dat zich naast alleen de sport ook vooral richt op een maatschappelijke functie buiten de sport. Daarnaast draagt het plan om een duurzaam gebouw neer te zetten, met een lange levensduur, naar onze mening bij aan de interesse van ondernemers om te investeren.

Daarom willen wij heel erg dat er genoeg ondernemers zullen zijn die met ons dit geweldige plan helpen realiseren en er zo ook zelf deel van uit mogen maken.

 

Verder gaf je aan dat je graag het ledenaantal ziet groeien naar 500 en tegelijkertijd wil je de aandacht meer gaan verdelen. Hoe ben je dat van plan?

 

Ook hiervoor hebben wij als nieuw bestuur al enkele ideeën. Wij verwachten dat het nieuwe clubhuis zal zorgen voor een impuls om nieuwe leden te krijgen. Waar wij nu qua mogelijkheden redelijk aan de top van het kunnen van het clubhuis zitten, kunnen we straks meer mensen beter ontvangen. Hierdoor zullen wij ons, naast Maassluis, ook gaan richten op Maasland en Maasdijk. Wij zien hier veel mensen die hockey wel leuk vinden maar uitwijken naar omliggende hockeyverenigingen. MHV Evergreen wilt zich nu gaan onderscheiden en die potentiele leden naar MHV Evergreen halen. Op die manier zullen wij de grens van 500 gaan realiseren.

 

Toch zal dit niet ten koste gaan van de aandacht per lid. Juist dan kunnen wij gaan investeren in die aandacht. Dit willen wij gaan doen door o.a. een extra kustgrasveldje aan te leggen op de plek waar het clubhuis momenteel nog staat. Hierop kunnen trainers en begeleiders de leden op een nog specifiekere manier helpen. Ook willen wij de huidige trainers op gaan leiden zodat zij de leden beter kunnen begeleiden en nieuwe trainers van buitenaf aantrekken.

Echter nu wordt al gewerkt aan die verdeling. Namelijk MHV Evergreen werkt sinds enkele jaren met Hockey Academy. Dit systeem, ontwikkeld door Wouter Tazelaar (TvdW. Oud hockey-international en goede bekende op MHV Evergreen,) is als een rode draad binnen de trainingen van MHV Evergreen. Hierdoor werken alle trainers op eenzelfde manier en kunnen wij onze leden beter begeleiden en de aandacht geven die zij verdienen.

 

Tot slot: wat is jouw Evergreenmoment?

 

Dat is niet één moment, maar eigenlijk twee en binnenkort drie.  Het eerst moment was de promotie van heren 1 in het seizoen 2009-2010. Na tweeëneenhalf jaar keihard werken loon na werken met een 2-1 overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen.

 

Het andere moment is het Marlowweekend in 2010. Marlow HC bestond in dat jaar 100 jaar. Omdat MHV Evergreen al jaren bevriend is met Marlow werden wij met onze dames 1 en heren 1 uitgenodigd het daar op te nemen tegen hun dames 1 en heren 1 met aansluitend een gala.

Nadat MHV Evergreen op het veld al een geweldige indruk maakte kwam het verpletterende pas in de avond. Een zaal met honderden Engelsen kreeg een entree van Evergreen die zij nooit meer vergeten. Heren 1 in hun Evergreen pak en dames 1 in de meest prachtige jurken. Toen wist ik, dit is Evergreen en ik ben blij dat ik hier onderdeel van mag zijn.

 

Maar het echte Evergreenmoment moet nog komen, dat zal ons nieuwe clubhuis zijn, dat wij gerealiseerd hebben met de plannen die we met de leden willen gaan opstellen.

 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01