header.png
 
 
Bestuur

NIEUWS VAN DE LUSTRUMCOMMISSIE

Nieuws afbeelding 9-2-2012

De Lustrumcommissie is een commissie speciaal opgericht voor het veertigjarige bestaan van MHV-Evergreen. Deze Commissie faciliteert. De daadwerkelijke activiteiten vinden plaats als zich hiervoor vrijwilligers aandienen bij de Lustrumcommissie.

Inmiddels zit het lustrumjaar er alweer voor de helft op en zitten wij eindelijk in een echte winter. Helaas geen Elfstedentocht, maar het ziet er naar uit dat we volgende week weer kunnen gaan hockeyen. Tijd voor de lustrumcommissie om eens de balans op te maken en terug te kijken op hoe MHV Evergreen dit feest al heeft gevierd.

Wij begonnen op 10 augustus met een erg gezellig 40 jarig verjaardagsfeest, waarbij door de grote opkomst de enorme verjaardagstaart van de Gemeente geen probleem was.

Op 29 september is er aan de sponsors gedacht en heeft Marc Cornelissen een overweldigende lezing gehouden over presteren onder druk. Een groep van ruim 30 sponsoren is gekomen en heeft aansluitend tot laat in de avond aan de bar met elkaar de relaties aangesterkt.

De bar commissie heeft op 28 september een gezellige kindermiddag georganiseerd.

Op 1 oktober was de grote reünie. Riet, Denise en Koos hebben hier een enorm feest van gemaakt. De enorme opkomst en het fantastische warme weer (op 1 oktober) hebben dit nog eens benadrukt. Tijdens deze reünie werd de Kroniek aangeboden aan de burgemeester. Dit boekwerk laat zien dat er in die afgelopen 40 jaar al behoorlijk wat is gebeurd! Ook is op deze middag de Club van 100 opgericht waar ruim 25 mensen zich direct voor inschreven.

Door H1 en D1 is op 29 oktober een Rabobank hockey clinic gegeven voor alle jeugd, ditzelfde staat trouwens nog een keer gepland voor 10 maart.

Op 30 november hadden we als vereniging hoog bezoek van niemand minder dan Sint Nicolaas, op persoonlijke uitnodiging van de bar commissie. De kinderen waren met zoveel gekomen dat de Sint hier een hele kluif aan had. Alle kids gingen met 2 nieuwe hockeyballen naar huis en een tegoedbon voor een gouden bal.

Rond die tijd is ook de eerste Evergreen toilet kalender uitgekomen en via alle coaches verspreid. De kalender is nog niet optimaal, maar het is erg goed ontvangen en zeker een idee om in de komende jaren voort te zetten en te verbeteren.

Zoals het bij alle organisaties voor kan komen lopen er ook wel eens dingen niet zoals gehoopt. Zo is helaas het recreanten/veteranen snerttoernooi niet doorgegaan. Door een defecte verwarming in het clubhuis was het te koud geweest en hebben we deze moeten afblazen. Geluk bij een ongeluk, de Snert was al door Klaas gemaakt, dus hebben wij op de eerst volgende maandag een Snerttraining gehouden, waarbij plotseling wel een heel hoge opkomst tot erg laat bleef hangen. Ook hadden we een kerstgala gepland. De lustrumcommissie is een faciliterende commissie en is afhankelijk van vrijwilligers. Voor het gala lukte het ons niet om de nodige vrijwilligers bij elkaar te krijgen, zoals het echter nu blijkt komt van uitstel geen afstel, want er is een aantal mensen aan het kijken hoe ze dit toch nog kunnen organiseren dit jaar. Mijn Smoking hangt al klaar.

Het nieuwe jaar is goed ingezet met een zeer druk bezochte nieuwjaarsborrel, traditiegetrouw georganiseerd door de feestcommissie. Tijdens deze borrel hebben we nog een aanzienlijke donatie gekregen voor het Lustrumspaardoel. Een digitaal scorebord komt steeds dichterbij. De teller staat nu op ruim 4000 EUR. Nog zo'n 3000 te gaan. Om dit geld binnen te halen is aan ieder team gevraagd om een actie te houden om geld binnen te halen. Een aantal teams is hier enthousiast mee gestart. Zo is er papier opgehaald door de meiden van D1, een benefiet ouder/kind wedstrijd gespeeld door Jongens E1 en een sponsorbingo bel actie gehouden door dames 2. Veel andere teams hebben deze actie uitgesteld tot het weer, weer wat beter wordt. We zijn benieuwd welke creatieve acties we nog gaan zien. De bar commissie draagt ook haar steentje bij. Afgelopen periode waren er lustrumbroodjes verkrijgbaar, welke gretig aftrek vonden. Voor de komende periode zijn Lustrum Cupcakes gepland.

Voor de rest van het seizoen staat nog een aantal activiteiten gepland, waaraan momenteel hard gewerkt wordt om dit voor elkaar te krijgen. Op 7 maart is er weer een kindermiddag en op 10 maart is een Rabobank hockey clinic. Aangezien Marlow dit jaar niet kan komen, zijn wij aan het kijken hoe we een activiteit voor de C jeugd kunnen organiseren in het paasweekend van 7-9 april. Voor de organisatie van een B-toernooi op hemelvaartsdag 17 mei en D-toernooi op 19 mei zijn we nog op zoek naar enthousiaste mensen die dit willen organiseren. Hiervoor kijken we allereerst naar de ouders van deze kinderen.

Een club van 5 actieve vrijwilligers is bezig met het in ere herstellen van het Dubbel A toernooi op 15-16-17 juni, waarbij het idee is om 12 teams een geweldig weekend op Evergreen te verzorgen. Hiervoor moet nog een enorme berg verzet worden en in de komende maand moet duidelijk worden of dit allemaal gaat lukken. Om planningsgewijs dit Dubbel A toernooi mogelijk te maken, is de Familiehockeydag 1 week naar achteren verschoven en is deze niet traditiegetrouw op vaderdag. Aangezien de Familiehockeydag de officiële afsluiting van het Lustrumjaar is, willen we dit niet zonder een knalfeest voorbij laten gaan. Daarom wordt er op 23 juni een enorm feest gegeven op Evergreen voor jong en oud, van 's middags tot 's avonds. Zet dit dus vast in je agenda. Voor dit feest zoeken we ook nog 3 mensen die zich hiervoor in willen zetten in de komende maanden.

Al met al is er al veel gebeurd dit Lustrumjaar en is er nog veel te doen. Wij doen onze uiterste best om alle poppetjes op de juiste plekken te krijgen, zodat alle geplande activiteiten net zo goed en gezellig gaan worden als de al gevierde.

Namens de Lustrumcommissie willen wij alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor de al geleverde en nog toegezegde inspanning en wil ik alle vrijwilligers die zich nu nog gaan aanmelden ([email protected]) hartelijk feliciteren met deze goede keuze.
Jeannine, Koos, Jannick, Martine en Wouter.
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01