Verslag Evergreen JB1 – HCRB JB3 10-3-2012

Na ons zaalkampioenschap en ons oefendrieluik bij Pollux voor de voorjaarsvakantie mochten we vandaag voor het eerst weer voor het echie de wei in tegen onze directe concurrent HCRB JB3.

Vooraf was er eerst nog de overhandiging van de nieuwe shirts van onze sponsor Van Zanden, waarvoor wij natuurlijk onze sponsor bedanken. Aansluitend werd er een teamfoto met het nieuwe tenue gemaakt.

Het nieuwe shirt was echt noodzakelijk geworden voor deze groep, aangezien de mannen sinds de ontvangst van het vorige tenue flink uit de kluiten gewassen zijn.

De groep was door de terugkeer van Nigel weer helemaal compleet. Raymon was gelukkig ook weer helemaal hersteld van de bal die hij keihard op zijn kaak kreeg in de wedstrijd tegen Pollux.

Evergreen stond vooraf gelijk met de tegenstander van vandaag; gedeeld tweede met 9 punten uit vier wedstrijden. Ook in de zaalcompetitie was HCRB de grootste concurrent en werd daarin tweede.

Dan het verslag van de wedstrijd zelf. Na een rustige openingsfase is een goed schot van Mitchell in de 7e minuut het eerste wapenfeit. De keeper stopt echter. Even daarna een goede kans voor Menno, maar ook die gaat er niet in. Na een kwartier zien we HCRB gevaarlijk voor Koen, maar die houdt zijn doel nog schoon. Ook drie minuten later weer een goede redding van Koen.

Toch komt in de 25e minuut HCRB op 0 -1; Koen stopt in eerste instantie, maar moet voor de rebound capituleren. De resterende tijd van de eerste helft blijft HCRB druk zetten op Evergreen. Koen blijft echter op de been. Vlak voor rust nog een levensgrote kans op de gelijkmaker voor Menno, maar hij maait dit keer helaas volledig over de bal heen.

Na 10 minuten komt HCRB helaas op 0 -2. Evergreen weet zich daarna wel te herpakken en voert de druk op HCRB op. Uw verslaggever ziet Ruben tot twee keer toe zijn schoen verliezen. Mitchell is gedwongen om zijn splinternieuwe shirt om te ruilen voor een oud exemplaar omdat hij heel veel huiduitslag krijgt van dat nieuwe shirt.

Uit een strafcorner voor Evergreen scoort Menno hoog in het doel op aangeven van Florian; de goal wordt helaas afgekeurd omdat Menno slaat en dat mag niet hoog. Jammer, maar Evergreen gaat door en vlak na de afgekeurde goal scoort Bas toch de aansluitingstreffer, 1 -2!

Er volgen nog goede mogelijkheden voor Evergreen, o.a. voor Florian en Menno, maar hij gaat er niet meer in. Helaas gaat de wedstrijd dus met 1 – 2 verloren, waardoor HCRB alleen tweede wordt en wij zakken naar plaats drie.

Uw verslaggever zag al de eerste resultaten van de sponsoring; hij zag diverse mensen rond het team met beugels lopen!