TC

WORDT HEREN 1 AS ZONDAG AL KAMPIOEN?!

Nieuws afbeelding 19-3-2012
Het eerste team van Evergreen speelt al het hele jaar om het kampioenschap in de vierde klasse. Na een nederlaag in het eerste duel volgden negen overwinningen.  Aangezien de clubs onder de groene heren punten lieten liggen heeft Evergreen aan zes punten in de resterende zes wedstrijden genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Met deze gedachte reisde het team op 18 maart af naar Krimpen om daar tegen de plaatselijke MHC de eerste 3 punten binnen te slepen.

Coach Michel Wijnbelt had het in de voorbereiding van de wedstrijd vooral over het houden van rust en het rondspelen van de bal. De heren van Krimpen zijn technisch sterke spelers, maar met het rondspelen van de bal is het mogelijk om dit team uit elkaar te spelen.

Met deze wetenschap begonnen de Maassluizers aan de wedstrijd, in de eerste twintig minuten was er niets dat er op wees dat hier een eventuele kampioen stond te hockeyen. Met rommelig hockey probeerde Evergreen er uit te komen maar hier raakte de spelers van Krimpen niet door van slag. Het was dan ook de thuisploeg die als eerste het net wisten te vinden. Enkele aanvallen werden nog afgeslagen, maar uiteindelijk leidde een strafcorner tot de 1-0.

Werk aan de winkel dus voor de gasten. Assistent-coach Ronald Osephius zag dat het op deze manier geen leuke middag zou worden en voerde enkele wissels door.  De wissels, samen met de nodige tactische aanwijzingen zorgden gelukkig voor het gewenste resultaat. In de 33eminuut wist Jeroen van der Weijden de vrijgelopen Jip Regtop te vinden en die kon met een handige slag de keeper verschalken, 1-1. Dit was ook de stand waarmee de twee teams gingen rusten.

In de rust werden nog de nodige aanwijzingen te geven. Let op jezelf, niet op anderen en probeer als team te hockeyen. Dit keer leken de aanwijzingen een stuk beter aan te komen en ging Evergreen voorzichtig proberen om aanvallen op te bouwen. Toch duurde het nog een kwartier voordat er resultaat zichtbaar was. Het harde werken werd beloond met een mooi tweede doelpunt. Na een vlotte combinatie werd spits Martijn Dammers bereikt en hij ronde mooi af.

Na de 1-2 was het verzet van Krimpen grotendeels gebroken. De gastheren probeerden nog wel, maar liepen zich steeds stuk op de verdediging van Evergreen die in de tweede helft een stuk beter stond dan in de eerste. Ondertussen gingen de groenen rustig verder met het zoeken naar de vrije man en het opbouwen van aanvallen. Hierdoor vielen ook nog de 1-3 van Michel Wijnbelt en de 1-4 door Jasper van Blitterswijk. Vooral dit laatste doelpunt was een mooi opgebouwde aanval. Van achteren werd naar voren gecombineerd, totdat de tegenstander in de cirkel was uitgespeeld.

Met deze uitslag heeft Evergreen nog drie punten nodig om kampioen te worden. Op 25 maart spelen zij thuis deze wedstrijd. Om 14:30 uur begint de wedstrijd, die gespeeld zal worden tegen Scoop Delft.

Wij zouden het gezellig vinden als u komt kijken hoe de heren jacht maken op het kampioenschap.

Uiteraard worden de mannen bij een overwinning gehuldigd en zal het feest zijn. Dit feest wordt nog eens goed overgedaan op 15 april, wanneer alle senioren teams thuis spelen.

Evergreen H1 wordt gesponsord door Intersport Biesheuvel en Admitel.