header.png
 
 
Wedstrijden

INTRODUCTIE DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER (DWF) VOOR SENIOREN EN JEUGD

Nieuws afbeelding 31-10-2012

Het digitale wedstrijdformulier (DWF)

Vanaf het weekend van 10 en 11 november gaan in navolging van de jongste jeugd teams de junioren- en seniorenteams over naar het digitale wedstrijdformulier (DWF). Een aantal clubs uit onze regio zijn helaas nog niet zover, dus er zijn een aantal uitzonderingen. Ook Heren 1 en Dames 1 (bondswedstrijden) blijven voorlopig de papieren versie van het wedstrijdformulier gebruiken. 
In het wedstrijdschema op onze website kun je per wedstrijd zien of het om een "digitale wedstrijd” of om een "papieren wedstrijd” gaat.

Heb je als team een digitale wedstrijd, dan gebeurt het volgende: 
Op donderdag voor elke wedstrijd krijgen teamcoaches, hockeycoach en evt aanvoerders en ingeplande scheidsrechters SMS (eenmalig) en een E-mail.

In de sms (eenmalig) en email voor de teamcoach/ hockeycoach/ aanvoerder staat:

  • Inlogcode voor het digitale formulier (lidnummer en wachtwoord)
  • Wedstrijdcode / verificatiecode (dit is niet het wedstrijdnummer)
  • De scheidsrechters krijgen een bericht met de mededeling dat ze de verificatiecode van de teamcoach/ hockeycoach/ aanvoerder krijgen.
In de E-mail die je ontvangt staat uitgelegd hoe en waar je inlogt en wat je moet doen door middel van een handleiding.
Wanneer je geen email krijgt, dan gaat het dus om een ‘'papieren wedstrijd'' (controleer dit voor de zekerheid ook even in het wedstrijdschema).
 
Uit ervaring bij jongste jeugd is gebleken dat het het meest praktisch werkt als direct na de webstrijd DWF wordt afgewikkeld met begeleiding van de tegenstander en de scheidsrechters door middel van een smartphone met internettoegang (meestal is er wel minimaal een teamlid en/of ouder met een dergelijke telefoon). Als dit echter niet lukt kan het ook thuis achteraf via de pc, waarbij een link naar DWF van Evergreen is opgenomen op website onder menukeuze: Overzichten - Digitale wedstrijdformulier.
 
Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat de teamcoach/ hockeycoach/ aanvoerder afwezig is. Zorg er dan zelf voor dat de code/instructies worden doorgestuurd naar de vervanger.
 
Hieronder in het kort de digitale procedure:

1. De teamcoaches/ hockeycoaches /aanvoerders moeten de avond voor de wedstrijd de spelers aangeven. Als je inlogt krijg je vanzelf de namenlijst te zien van het team. Doormiddel van simpel aan- of afvinken geef je aan wie er speelt. Heb je invallers uit een ander team? Die voer je in.

2. Na de wedstrijd geven de teamcoaches/hockeycoaches/aanvoerders de wedstrijdcode aan de scheidsrechters.

3. De scheidsrechter logt vervolgens in met zijn/haar lidnummer of kaartnummer en de gekregen wedstrijdcode.

4. De scheidsrechter vult de uitslag in en eventuele kaarten.

5. De tweede scheidsrechter logt in, controleert en bevestigt de uitslag.

6. Als laatste loggen de teamcoaches/hockeycoach/aanvoerders  van de twee partijen afzonderlijk in en accorderen de uitslag.

Het formulier dient uiterlijk zondagavond 20:00 uur volledig door alle partijen te zijn ingevuld.
 
Indien het wedstrijd betreft die nog via papieren formulier wordt afgehandeld dient bij de junioren en senioren de thuis spelende ploeg te zorgen voor het wedstrijdformulier.
 
Bij de zaalhockey zal voor junioren en senioren de afwikkeling van de wedstrijden dit seizoen nog via papieren formulier plaatsvinden (bij jongste jeugd zal dit ook digitaal gaan).
 
 
Heb je nog vragen? Mail mij!
 
Wernher van der Hoek
 
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01