header.png
 
 
TC

INVALBELEID

Nieuws afbeelding 2-11-2012
De laatste tijd zijn er bij de TC enkele keren vragen gekomen rondom invallen van spelers/speelsters binnen andere teams. Binnen de vereniging is hier beleid op gemaakt om zo duidelijke regels te stellen en een lijn te trekken die voor alle teams gelden.  
 
Invalbeleid MHV Evergreen:
  
Jongste Jeugd    
 
Jongste jeugdleden worden gestimuleerd indien nodig in te vallen bij andere teams uit de jongste jeugd. Uitgangspunten bij invalbeurt zijn:    
 
 
- Wedstrijd van eigen team heeft altijd voorrang en invalbeurt mag niet ten koste gaan van eigen wedstrijd.
 
 
 
-Het regelen van invallers wordt gedaan door de teamcoach en/of de hockeycoach van beide teams via de TC lijncoördinatoren.
 
 
 
-Invallers worden in eerste instantie gevraagd binnen dezelfde leeftijdsklasse(E8/E6/F).    
 
 
 
Als er geen spelers uit dezelfde leeftijdscategorie beschikbaar zijn, mogen spelers uit de leeftijdscategorie daaronder gevraagd worden (dus bijvoorbeeld E6 spelers voor een E8 team). Dit kan ook het geval zijn indien de spelers uit de lagere leeftijdscategorie het spelniveau beter aan kunnen dan een team uit de eigen leeftijdscategorie (of in alle teams van de lijn te weinig spelers zijn), maar de voorkeur voor invallers uit de eigen leeftijdscategorie blijft. Ook dient bij invallers vanuit een hoger team in dezelfde leeftijdscategorie te worden bewaakt dat hockeyniveau van invallers niet dusdanig afwijkt dat deze invallers spelbepalend worden.
 
 
 
Indien een speler /speelster van lagere leeftijdscategorie wordt gevraagd, wordt een speler/speelster gevraagd uit de leeftijdcategorie direct onder leeftijdscategorie van team waarbij wordt ingevallen. Bijvoorbeeld invallen vanuit de F leeftijdscategorie bij de E8 leeftijdscategorie is niet toegestaan.    
      
        
 
Jeugd:
 
 
 
Jeugdleden worden gestimuleerd indien nodig in te vallen bij andere teams uit de jeugd. Uitgangspunten bij invalbeurt zijn:
 
 
-Wedstrijd van eigen team heeft altijd voorrang en invalbeurt mag niet ten kosten gaan van eigen wedstrijd.   
-Het regelen van invallers wordt gedaan door de teamcoach of de hockeycoach van beide teams en moet worden afgestemd met de TC Lijncoördinatoren. 
 
 
 
-Invallers worden in eerste instantie gevraagd binnen dezelfde leeftijdsklasse(A/B/C/D).
 
 
 
Als er geen spelers uit dezelfde leeftijdscategorie beschikbaar zijn, mogen spelers uit de leeftijdscategorie daaronder gevraagd worden (dus bijvoorbeeld D spelers voor een C team). Dit kan ook het geval zijn indien de spelers uit de lagere leeftijdscategorie het spelniveau beter aan kunnen dan een team uit de eigen leeftijdscategorie (of in alle teams van de lijn te weinig spelers zijn), maar de voorkeur voor invallers uit de eigen leeftijdscategorie blijft. Ook dient bij invallers vanuit een hoger team in dezelfde leeftijdscategorie te worden bewaakt dat hockeyniveau van invallers niet dusdanig afwijkt dat deze invallers spelbepalend worden.
 
 
 
Indien een speler /speelster van lagere leeftijdscategorie wordt gevraagd, wordt in eerste instantie speler/speelster worden gevraagd uit de leeftijdcategorie direct onder leeftijdscategorie van team waarbij wordt ingevallen. Slechts in noodgevallen en alleen indien invaller niveau aankan mag een invaller uit een lagere leeftijdscategorie als invaller worden gevraagd.
 
 
 
Jeugdleden worden gestimuleerd indien nodig in te vallen bij seniorenteams. Mits zowel ouder(s), betrokken speler/speelster en beide lijnverantwoordelijke TC leden daarmee akkoord gaan en er overleg plaatsvindt met de coaches. Indien bij onderbezetting van seniorenteams een beroep moet worden gedaan op jeugdspelers dan worden in eerste instantie A-jeugd benaderd en daarna pas de B-jeugd. Spelers uit de C-jeugd en lager mogen niet invallen in seniorenteams.
 
 
 
 
Senioren:
 
Indien nodig kunnen senioren spelers ook invallen bij andere teams, waarbij de volgende regels worden gehanteerd:
        
- Wedstrijd van eigen team heeft altijd voorrang en invalbeurt mag niet ten koste gaan van eigen wedstrijd.
 
- Het regelen van invallers wordt gedaan door de teamcoach of de hockeycoach (dan wel aanvoerder als beide niet aanwezig zijn) van beide teams en moet worden afgestemd met /gemeld bij de TC lijncoördinatoren.
 
- Invallers worden in eerste instantie gevraagd binnen dezelfde leeftijdsklasse en invallers moeten lid zijn van Evergreen.
 
- Als er geen seniorspelers beschikbaar zijn, mogen jeugdleden als invallers worden geregeld amits zowel ouder (s), betrokken speler/speelster en beide TC lijnverantwoordelijke daarmee akkoord gaan en er overleg plaatsvindt met de coaches. In eerste instantie wordt A-jeugd benaderd en daarna pas de B-jeugd. Spelers uit de C-jeugd en lager mogen niet invallen in seniorenteams.
- Bij Veteranen A en L worden invallers gevraagd die voldoen aan de vereiste minimum leeftijd (eventuele rekening houdend met dispensatieregels).
 
- Trainingsleden, trim/recreant hockeyers mogen maximaal 5 wedstrijden per seizoen meespelen bij wedstrijden van een seniorenteam.

Gerelateerde nieuwsberichten

Commissie Hockeyzaken
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01