header.png
 
 
Bestuur

PROOST OP HET OUDE JAAR 2012 EN HET NIEUWE 2013

Nieuws afbeelding 28-12-2012

Nu de kerstdagen achter de rug zijn en wij ons klaarmaken voor de jaarwisseling is het goed moment om even stil te staan bij het bijna oude jaar 2012 en het nieuwe 2013.

 

Daadwerkelijk elk jaar wordt er binnen MHV Evergreen historie geschreven. Naast de altijd prachtige en ontroerende sportmomenten was er o.a. in 2011/2012 het 40e jarig jubileum waar jong en oud Evergreeners elkaar weer mochten ontmoeten en super herinneringen ophaalden. Ook trad in dat jaar het nieuwe Bestuur aan met drie pijlers. Een nieuw clubhuis, (kwalitatieve) aandacht voor alle leden en een betere maatschappelijke rol. Met deze drie pijlers denkt het Bestuur uiteindelijk de financiële continuïteit te kunnen waarborgen en er voor te zorgen dat de vereniging in leden aantal blijft groeien.

 

In 2012 is MHV Evergreen als eerste vereniging van Maassluis een officieel gecertificeerde Maatschappelijk Verantwoorde Vereniging geworden en zijn wij naar het hoogst aantal leden ooit gegroeid. Door heel de linie heen zie je de kwaliteit van hockey toenemen. Sterker nog. Er komen weer jongensteams bij en er dienen zich hele nieuwe groepen aan. Denk hierbij aan schoolhockey, vrijdagmiddag Recreanten en Funkey- en Fithockey. Ook zijn er nieuwe trainingen toegevoegd. Interactieve opleidingen voor Scheidrechters, Train de Trainers en Coach de Coaches. Bij de jaarlijkse dankbetuiging naar onze vrijwilligers is er een nieuwe prijs toegevoegd. De Inspiratieprijs. Speciaal om onze Jongste Jeugd extra in het zonnetje te zetten. Daarnaast zijn in 2012 de eerste echte diploma’s uitgereikt aan onze jongste spelers en speelsters van Funkey en de Hockeyschool. Tevens is de werkgroep Nieuwbouw keihard bezig. En als vereniging doen wij het financieel ook goed!

 

En eigenlijk is 2013 nog niet begonnen en toch kunnen wij nu al apetrots zijn. Al onze helden zullen in het verzamelalbum van supermarktketen Hoogvliet komen te staan.

 

In de nieuwjaarstoespraak van 2012 stonden wij vooral stil bij het feit dat je in werkelijkheid er nooit echt alleen voor staat waarbij door mij werd opgemerkt dat dit wel een heel mooi kenmerk van de Evergreen familie is. Ik wil het nogmaals herhalen. We zijn misschien in vele ogen maar een kleine vereniging, maar wel een vereniging waar ieders (groene) hart daadwerkelijk op de goede plek zit. Of er nu tegenslagen of mooie momenten zijn, we ervaren ze altijd met elkaar. Iedereen bij MHV Evergreen is er voor iedereen! Wij hebben toen geproost op het nieuwe jaar! En dat deed mij aan het denken zetten.

Een mooi kenmerk bij hockey is het na de wedstrijd nog even wat drinken met onze tegenstanders. We proosten eigenlijk nog even naar elkaar. En als je dan de betekenis van proosten opzoekt, dan kom je tot het volgende;

‘Proosten (ook wel een toostgenoemd) doet men gewoonlijk bij bevestigen van de heilwens met een heildronk, dat wil zeggen dat men drinkt op iemands welzijn, waaronder de goede gezondheid. Na het uitspreken van de heilwens, wordt in een groter gezelschap het glas geheven onder het uitspreken van het woord "proost", "gezondheid", "lechajem" of het verwante "daar ga je" en een slok genomen. In een kleiner gezelschap wordt de heildronk op andermans welzijn niet bevestigd door het glas te heffen, maar door te klinken; het gevulde eigen drinkglas of bierpul eerst tegen een andermans gevulde glas of pul te tikken. Daarna wordt de slok genomen; soms worden eerst nog de gebogen armen met het glas of de pul in elkaar gestoken.

Het woord proost is afgeleid van het Latijnse prosit. Dit is letterlijk te vertalen als het strekke u tot voordeel, te vergelijken met het Duitse Zum Wohl.’

En dat is toch wat ik een ieder, vooral in deze tijd van crisis, gun. Welzijn! Zowel in welvaart als in de kwaliteit van leven. Dat een ieder op zijn of haar manier volgens hun eigen behoefte in hun welzijn tegemoet gekomen kan en mag worden.

Beste Evergreeners, ik dank namens het hele Bestuur van MHV Evergreen jullie van harte voor 2012 en proost op jou, op jullie, op je familie, je eventuele partner, op een ieder die jou en ons na staat, op wie ik nu misschien even vergeet, op onze tegenstanders, op onze vereniging en op 2013.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Proost / Daar ga je……!
Ronald Osephius
Voorzitter MHV Evergreen
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01