header.png
 
 
Sponsoring

INLEVEREN FRITUURVET OP DE CLUB

Nieuws afbeelding 19-9-2013

Frituurvet inzamelen, vet voor de club!

De Grote Clubactie en vetveredelingsbedrijf Rotie zijn gezamenlijk een actie gestart om de inzameling van frituurvet voor recycling bij vereniging te bevorderen. Met deze actie hopen zowel de Grote Clubactie als Rotie bij te dragen aan een financieel gezond en maatschappelijk verantwoord ondernemingschap bij verenigingen, evenals het milieubewustzijn bij leden van clubs te bevorderen. 
 

Goed voor het milieu

Uit onderzoek is gebleken dat gebruikt frituurvet nog vaak in het riool of in de restafvalstroom terecht komt. Dit veroorzaakt onder andere verstoppingen en kost de samenleving jaarlijks miljoenen euro's. Gebruikt frituurvet kan echter gerecycled worden tot biodiesel, wat een gunstige uitwerking op het milieu heeft en uiteindelijk kostenbesparend is.
 

Inkomsten

Een deelnemende vereniging is niet alleen duurzaam bezig, maar het levert ook nog eens extra inkomsten op. Elke volle container brengt al gauw €32,00 op voor de clubkas. 
 
Inleveren kan door het afgekoelde frituurvet in de originele verpakking of in een andere af te sluiten plastic fles terug te gieten en mee te nemen. Deze verpakking kunt u dan in de gele container deponeren.
 
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Hockoffie
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01