header.png
 
 
Evenementen

GESLAAGD MARLOW WEEKEND

Nieuws afbeelding 2-4-2013

Geslaagd Marlow weekend bij MHV Evergreen

Sinds 1976 is er tijdens het Paasweekeinde de jaarlijkse uitwisseling met de Engelse Marlow Hockey Club. Dit is een echte traditie binnen beide verenigingen, waarin het ene jaar de Evergreeners naar Engeland gaan en het andere jaar Marlow op bezoek komt in Maassluis. Dit jaar was het de beurt aan de Engelsen om op bezoek te komen. Centraal in het weekend staan (hernieuwde) contacten tussen beide verenigingen en die tussen de kinderen in het bijzonder.


Op Goede Vrijdag werden de vrienden van Marlow een warm welkom geheten toen zij met de bus bij Evergreen arriveerden. Direct werd er bij het uitstappen handen geschud tussen de selectieteams van beide verenigingen en de begeleiders. In het clubhuis werden de gasten officieel welkom geheten door de voorzitter. Inmiddels was het dinerbuffet klaargezet voor 70 mensen en werd hier door iedereen dankbaar gebruik van gemaakt. Spontaan gingen de Engelse en Maassluisse kinderen bij elkaar zitten tijdens de maaltijd en werden de eerste contacten gelegd.


Zaterdag werd er een toernooi georganiseerd. Naast Marlow en Evergreen waren er jongens- en meisjes teams uit de regio naar Maassluis gekomen om deel te nemen aan dit internationale Paastoernooi. Zo waren er rond de 200 kinderen op ons hockeyveld te vinden. Er was een snelheidsmeter competitie, zodat je kon zien hoe hard je kunt slaan. Rond de middag stond er voor elke vereniging een uitgebreide lunchtas klaar. Ondanks de kou, waren de condities ideaal om te spelen en waren alle teams erg aan elkaar gewaagd. Door het hoge niveau van de wedstrijden was het tot de laatste speelronde spannend. Uiteindelijk gingen bij de jongens Marlow met de 1e prijs er vandoor en bij de meisjes was het Forcial uit Rockanje die de 1eprijs pakten. ’s Avonds was er een feest georganiseerd voor de meisjes en jongens van Marlow en Evergreen, waar onder leiding van DJ Robin gedanst werd.


Op 1e Paasdag staan de traditionele matches op het programma. Dan strijden Evergreen en Marlow om de eer en de trofeeën die sinds het begin van de uitwisseling centraal staan. Om 10:30 uur stond de openingswedstrijd Evergreen JB1 – Marlow HC U14 op het programma. Zoals altijd spelen de Engelsen vol met passie en technisch verzorgd spel. Helaas konden zij het fysiek niet bijbenen tegen de oudere Maassluisse jongens. Dit verschil was te groot en bracht de eindstand op 5-1 voor Evergreen. Om 12:00 uur betraden de meisjes het hoofdveld. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en het spel ging in hoog tempo heen en weer. Evergreen MC1 was iets gelukkiger voor het doel en vlak voor tijd kwam de bevrijdende 2-0 op het scorebord. Tijdens de gezamenlijke lunch werden trofeeën uitgereikt en beide hoofdprijzen blijven in Maassluis.


Dit hele weekend is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, nl: supermarkt Hoogvliet, Ed Schoenservice & Van Zanden Orthodontie. Daarnaast gaat dank uit naar alle vrijwilligers die voor een perfect weekend hebben gezorgd.
 
De foto's zijn ook te bekijken op de website: Nieuws-Foto's-Marlow 2013
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Je eigen pompoen voor Halloween bij Evergreen
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01