header.png
 
 
Trainingscoordinator

FITHOCKEY INFOMIDDAG

Nieuws afbeelding 11-11-2013

Fit-hockey bij Evergreen


Evergreen organiseert een informatie bijeenkomst over fit-hockey voor senioren van 55 jaar en ouder. Fit-hockey lijkt op "gewoon” hockey, maar er wordt een grotere en zachtere bal gebruikt en een stick van een zachter materiaal. Ook zijn de spelregels aangepast. Het gevolg is dat het weinig blessure gevoelig is en bij uitstek geschikt voor senioren. Het is in principe een buitensport en wordt op kunstgras gespeeld. Ervaring met "gewoon” hockey is niet nodig.


Tijdens de informatie bijeenkomst wordt verder in gegaan op de aspecten van deze sport. Het programma ziet er als volgt uit:


·Ronald Osephius, trainingscoördinator van Evergreen, zet aan de hand van een filmpje en voorbeelden uiteen wat fithockey inhoudt en hoe de trainingen plaatsvinden.

-Rietje Knierim, die zowel hockey als fit-hockey heeft gespeeld, vertelt over haar ervaring met, en de verschillen tussen beide sporten

-Leon Barendregt, huisarts, geeft een overzicht van de voordelen en de noodzaak van "bewegen”, met name voor senioren.

-Jip Regtop, fysiotherapeut, stipt een aantal punten aan met betrekking tot preventie van blessures.


De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 20 november van 15.00 - ± 16.00 uur in het clubhuis.


Een ieder die meer over fit-hockey wil weten is van harte welkom. Ons verzoek is om uw komst vooraf per e-mail te melden aan Martine Rijnberg, [email protected]


 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01