header.png
 
 
Evenementen

MARLOW - EVERGREEN 2014

Nieuws afbeelding 28-4-2014

 

Marlow – Evergreen 2014

 

Na maanden voorbereiding is het eindelijk vrijdag ochtend 18 april. Zenuwachtig komen de eerste speelsters en spelers aan bij MHV Evergreen. We vertrekken om 8 uur voor onze lange tocht naar Marlow. De busreis verloopt super en binnen de afgesproken tijd arriveren we bij Calais voor de overtocht naar Engeland

We komen aan op Longridge waar we snel de tassen uitladen en de kamers indelen. Op naar de training op Marlow. Beide teams staan ons op te wachten en hebben voor deze gelegenheid oranje shirts laten maken, als wij ook allemaal in het oranje (bedankt sponsoren) de bus uitstappen kleurt heel Marlow Oranje.

Vrijdag avond vindt er een training plaats waarbij alle teams gemixt worden en een gezellig trainingsprogramma hebben. Daarna werd er gezamenlijk gegeten. Natuurlijk worden we uitgezwaaid en vertrekken we terug naar ons verblijf op Longridge.

 

Zaterdagochtend na het ontbijt vertrekken we in het oranje naar het toernooi op Marlow. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld waardoor er ook een wedstrijd Evergreen- Evergreen ontstaat. Het is prachtig weer en iedereen zit heerlijk te kijken naar elkaars wedstrijden. MC1 wordt deze dag kampioen van het toernooi. Zaterdag avond na het diner op Longridge gaan we terug naar Marlow voor een feestavond, maar een groot deel van de kinderen is erg moe en we besluiten eerder terug te gaan om onze krachten te sparen voor de zondag.

 

Zondag ochtend start eerst Marlow tegen JC1.Het weer wordt slechter en de regen valt. Vanaf het begin signaal jaagt Marlow furieus op de bal het geen al snel resulteerde in een 1-0 voorsprong voor Marlow. De jongens doen ontzettend hun best maar Marlow is zoveel sterker. In de tweede helft krijgen ze meer kansen maar helaas de eretreffer gaat er niet in. Tot het eindsignaal blijven ze knokken maar deze wedstrijd wordt gewonnen door Marlow. Gelukkig blijft het doelsaldo onder de 10.

Het weer knapt op de zon komt zelfs door en MC1 staat klaar voor de wedstrijd. De wedstrijd begint met een hoog tempo van beide kanten, een technisch sterk Marlow en een tactisch sterk Evergreen. Het spel gaat over en weer en al gauw klinkt het: ‘the first goal wins’, oftewel, degene die het eerste doelpunt maakt, zal wel de winnaar worden.

Het publiek, inmiddels in grote getale langs de kant, laat zich horen: ‘Come on, Marlowwwww!!’, ‘kom op, Evergreeeeeeeeeeeeeeen!!!’

Evergreen lijkt er onderdoor te gaan. Het snelle veld, door de regenbui nog sneller en gladder te worden, zorgt voor valpartijen en de meiden vragen continue om een wissel. De wedstrijd is heel spannend en met de rust is het nog steeds 0-0. Na de rust valt het eerste doelpunt en Evergreen staat voor. Marlow zorgt voor de 1-1 vlak voor het einde van de wedstrijd en deze wedstrijd moet met strafballen beslist worden. Spanning al om, Marlow wint hierbij met strafballen. Even is er teleurstelling, even maar….

Al gauw maakt het gevoel plaats voor het gunnen van de winst aan Marlow, vrienden voor het leven en zijn er omhelzingen alom! De meiden trekken elkaars sokken aan en vallen elkaar nogmaals in de armen. De wisselbeker blijft in Engeland, de gegraveerde uitslag er op: 1-1.

 

We vertrekken na de lunch en prijsuitreiking uitgezwaaid door onze Marlow vrienden terug naar Longridge. Onze boot tocht valt in het water en we besluiten deze paar uurtjes iedereen even rust te gunnen om weer op te laden voor onze Hollandse avond. Na het heerlijke avond eten wat net als al onze andere maaltijden door Hoogvliet gesponsord is begint de Hollandse feestavond.

Het hilarische spel programma de jongens tegen de meisjes inclusief de bijbehorende pakken zorgen voor een zeer gezellige avond. Vragen beantwoorden over MHV Evergreen, woorden raden, wat staat er in de top 5 van de jongens of meisjes. Kortom een prachtige afsluiting van deze dag.

 

Maandag ochtend gaat de wekker vroeg en ruimen we alle kamers op voor het ontbijt. Iedereen helpt mee zodat we een half uur eerder dan gepland bij Michael in de bus kunnen stappen. De rit naar de boot is iedereen erg stil in de bus. De zon laat zich zien dus is er veel oranje op alle buitendekken te vinden. Na weer tellen 1-2-3-4-5- 38 zit iedereen in de bus en gaan we beginnen aan de lange terug tocht naar huis. Na een paar kleine stukjes file komen we aan bij Hazeldonk waar we iedereen kunnen trakteren op de Mc Donalds, een Oranje invasie stapt naar binnen maar met een kleine 20 minuten zitten we allemaal te eten. Voor de laatste keer tellen we weer 37 stuks , nog een keer tellen en ja hoor we zijn er allemaal 38 inclusief Michael de Buschauffeur. Het laatste stukje rijden en we zijn allemaal weer veilig in Maassluis.

Wij, de dames van de organisatie pinken een traantje "het is gelukt” wat een prachtige ervaring voor ons allemaal. In 2015 staan we klaar met onze Marlow sokken om onze vrienden in Nederland te verwelkomen. Ik wil iedereen bedanken organisatie, sponsors, trainers, coaches, meegereisde toeschouwers en natuurlijk de spelers en speelsters we zijn allemaal een ervaring rijker en kennen nu het Marlow gevoel!!

 

 

Teams:

JC1; Sven, Ruben, Riley, Bas, Tymo, Thom, Jordi, Justin, Noah, Jaimy, Jarno, Patrick & Raymon

MC1; Tessa, Rianne, Noa, Julia, Lisa, Marloes, Erin, Lisa, Viviènne, Puck, Iris, Mirre en Daphne.

Trainers: Brian, Emese, Jannick, Jeroen

Coaches: Michèl, Vincent, Dimitry

Organisatie: Wernher, Johan, Roline & Eveline

 

 

 

 


 

Gerelateerde nieuwsberichten

Je eigen pompoen voor Halloween bij Evergreen
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01