header.png
 
 
Accommodatie

VERVANGING EN RENOVATIE VELD 1

Nieuws afbeelding 25-5-2014

Het is de bedoeling dat binnen niet al te lange tijd het kunstgras van veld 1 vervangen gaat worden. Een belangrijke reden is dat de onderlaag al meer dan 25 jaar oud is en dat daar veel wortels aanwezig zijn, afkomstig van de populieren die langs de vijver stonden. De verwachting is dat die met de tijd problemen gaan opleveren, wat kan resulteren in een ongelijkmatige bovenlaag. Bovendien bevat de huidige grasmat algen, welke de waterdoorlaatbaarheid verkleint, hetgeen in het najaar problemen kan opleveren door overmatig en langdurig plassen op het veld.


De gedachte was het bestaande zandveld als zodanig te vervangen, echter met de zekerheid ingebouwd dat de rolsnelheid van de bal overeen gaat komen met die op het huidige veld 1. Voor die keuze zijn gegronde redenen voor aan te voeren, maar ook voor een semiwaterveld of voor een waterveld zijn argumenten aan te voeren. Het hangt er van af hoe je er naar kijkt en wat je belangrijk vindt, welke argumenten meer positief of meer negatief uitvallen.


Gebleken is dat er binnen Evergreen nogal verschil van mening is welke argumenten het zwaarst moeten wegen. Om hier helderheid in te krijgen is in overleg met de Gemeente besloten de renovatie van veld 1 een jaar uit te stellen. Binnen Evergreen kunnen dan alle leden de mogelijkheid krijgen zich een beeld te vormen van de hockeytechnische aspecten en de financiƫle consequenties van het te kiezen soort kunstgras. Tijdens de ledenvergadering in september zullen zoveel als mogelijk alle argumenten van verschillende zijden belicht worden, waarna een besluit genomen kan worden welke richting het op gaat.

 

Het bestuur

 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01