header.png
 
 
Trainingscoordinator

TRAININGEN GEVEN IN HET VOLGENDE SEIZOEN

Nieuws afbeelding 2-6-2014

In het volgend seizoen wordt de organisatie van de trainingen enigszins aangepast. Het belangrijkste daarin is dat meer naar onderlinge samenwerking van de trainers/sters wordt gestreefd en dat met name de trainers/sters met minder ervaring meer hulp en begeleiding krijgen.


Het is van belang dat de trainingen in de verschillende jeugdlijnen op elkaar zijn afgestemd. Er moet een duidelijke lijn zijn in de opbouw van de trainingen vanaf de jongste jeugd naar de senioren. Dit moet resulteren in een Evergreen spelsysteem, waarvan alle junioren uiteindelijk de basiselementen kennen en kunnen. Dit betreft zowel de hockeytechniek als spelpatronen.

Die basiselementen moeten kort en bondig op papier staan, zodat het binnen iedere jeugdlijn duidelijk is wat de trainingsstof moet inhouden. Verwijzingen naar "Hockey Academy” zijn daarbij natuurlijk een belangrijk hulpmiddel. Een dergelijk trainingsplan is in de maak.


Op zich is dit alles niet nieuw. Ook dit seizoen is daarnaar gestreefd. Evergreen heeft echter veel trainers/sters die nog niet veel ervaring hebben. Het is de bedoeling om in het volgend seizoen mentors aan te stellen. Dat zijn ervaren trainers/sters die waar nodig ondersteuning geven, helpen met het opzetten van trainingsprogramma’s en op gezette tijd daarover contact hebben met elkaar.


Taken die nu onderdeel zijn van de functie trainingscoördinator, worden daarmee gespreid over meerdere personen, waardoor een frequentere communicatie mogelijk is. De begeleiding van dit alles wordt vanuit de TC geregeld


De functie van trainingscoördinator, welke in het begin van het seizoen is ingesteld, komt daarmee te vervallen.

 

Namens het bestuur

 

Koos Ouwerkerk

 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01