header.png
 
 
Evenementen

WK TRIMHOCKEYTOERNOOI

Nieuws afbeelding 9-6-2014

Het WK Hockey heeft een groot aantal "side events”. Een daarvan was een fithockeytoernooi. Dit werd op donderdag 5 juni door de hockeybond georganiseerd en gehouden bij de hockeyvereniging Wateringse Veld in Den Haag. Er deden negen teams aan mee. Dat is het grootste aantal in de nog prille geschiedenis van het fithockey.


Ook Evergreen was van de partij met een team van 10 personen. Aangezien een fithockeyteam acht personen telt waren er dus twee reserves. Ronald Osephius, die de training van fithockey verzorgt was er ook bij en trad op als coach. In noodgevallen, b.v. als het aantal wedstrijden teveel werd voor meerdere teamleden, kon hij altijd nog invallen. Maar de noodzaak hiervoor deed zich niet.


Evergreen speelde vijf wedstrijden, waarvan er twee gewonnen werden, twee gelijkgespeeld en een verloren. Dat resulteerde in een gedeelde vijfde plaats. Mocht iemand nog willen weten wie de doelpunten gemaakt heeft, dan zijn dat: Nel, Paula, Kees en Koos (ik hoop dat ik me dat goed herinner anders krijg ik dat bij de volgende training op mijn brood).


Veel belangrijker dan al die uitslagen is echter de fijne dag die we genoten hebben. Naast de wedstrijdjes die we gespeeld hebben was er twee maal een warming-up, een bij het begin van het toernooi en een na de lunch. Het bijzondere daarbij was Olga Commandeur daar de leiding bij had. s ’Morgens duurde de warming-up een half uur en s ’middags 20 minuten. Veel langer dan we bij de Evergreentrainingen gewend zijn. Maar omdat Olga de leiding had, klaagden we niet.


Een ander prettig feit was dat we gasten waren van de hockeybond. Dat wilde zeggen: Geen toernooigeld en een gratis kopkoffie met een Belgische wafel en gratis lunch. Voeg daar nog aan toe dat er een kleine honderd goed gehumeurde fithockeyers aanwezig waren, dan begrijpt iedereen wel dat het voor ons een geslaagd toernooi was.

 

Koos Ouwerkerk

Gerelateerde nieuwsberichten

Je eigen pompoen voor Halloween bij Evergreen
 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01