header.png
 
 
Feestcommissie

Evergreen C/D Kamp 2014

Nieuws afbeelding 1-7-2014

Afgelopen weekend was er weer het C/D Kamp op Hockeyvereniging Evergreen. Het thema was Around The World en stond in het teken van het WK, avontuur, spelletjes en veel plezier.

Vrijdagmiddag hebben de kinderen hun tenten opgezet, konden zij hun land op een wit T-shirt  schilderen en buikschuiven op de "buik-schuif-glijbaan”. Na deze activiteiten werden de kinderen ’s avonds gedropt samen met hun begeleider. Zij moesten de weg terug vinden naar Evergreen en onderweg opdrachten uitvoeren. Er zat wel een addertje onder het gras. De kinderen mochten namelijk niet gezien worden door de auto’s die de groepjes dropte, anders werden zij weer op de startlocatie gedropt. De meeste kinderen kwamen dus als graspollen terug. Daarna gingen de kinderen uiteraard braaf naar hun tent toe, om daar verder te kunnen kletsen tot 03:45 uur.

Zaterdagochtend om 6:30 uur waren er een aantal kinderen die zich een heel klein beetje verveelde, dus maar alvast een balletje gingen slaan op het hockeyveld.
Een uurtje later werden alle kinderen wakker gemaakt met heerlijke muziek dat uit onze portable muziek box kwam, die op het veldje tussen de tenten was gezet. De ritsen gingen 1 voor 1 open en het leek alsof een aantal kinderen de Nijmeegse Vierdaagse hadden gelopen. Gelukkig was de kampleiding nog topfit en gingen we met z’n alle ochtendgymnastieken zodat alle spieren alvast warm waren voor de rest van de dag.

Ondertussen was het ontbijt klaar gezet en konden de kinderen aanschuiven aan de picknicktafels die buiten in 1 lange rij naast elkaar stonden. Na het ontbijt was er een hockeytoernooi voor de kinderen georganiseerd. Toen de winnaar van het toernooi bekend was gemaakt, gingen de kinderen zich klaar maken om naar het centrum van Maassluis te fietsen. Met een stoet van 77 kinderen van de ene kant van Maassluis naar de andere kant, gaf zeer leuke plaatjes en sympathieke automobilisten.
Eenmaal de fietsen te hebben geparkeerd  bij de kerk, gingen de kinderen beginnen aan de vossenjacht. Na 1,5 uur waren eindelijk alle ‘vossen’, die werden gespeeld door vrijwilligers van de hockey, gevonden en konden ze even uit rusten. Daarna kwam het ‘grote ruilspel’. Elk groepje kreeg 1 lolly mee en de opdracht om deze door te ruilen voor een veel groter voorwerp. Dit leverde zeer diverse, grote, dure en bizarre voorwerpen op, waarvan zelfs de kampleiding verbaasd stond te kijken.
Na een lekker ijsje te hebben gegeten, gingen we weer op de fiets terug naar Evergreen.


Weer bij Evergreen aangekomen, konden de kinderen iets voor zichzelf doen. Na het avondeten stond de bonte avond op de planning. De kinderen hebben gelachen en allemaal iets leuks opgevoerd. Later op de avond stond er dé spooktocht gepland in het Sterrenbos. Een heleboel vrijwilligers van de hockey hadden zich als griezels verkleed en verstopt in het bos. Door al dat schrikken, lachen en lopen waren de kinderen nu wel moe geworden dacht de kampleiding. Een potje nacht-hockeyen en gek doen met de leiding was voldoende om de laatste kinderen om 04:45 uur in bed te krijgen.


Zondagochtend om 09:00 uur hebben we de Macarena gedanst, lekker ontbeten met een eitje en alle spullen opgeruimd. Na het afbreken van de tenten gingen we nog met alle kinderen het "kampdansje” opvoeren en de polonaise met de pappa’s en mamma’s lopen als afsluiting van het kamp.

Al met al was het wederom een zeer geslaagd kamp en hadden wij niet zo’n fantastisch kamp kunnen organiseren zonder de kinderen, begeleiders en vrijwilligers!!

Wij willen de vrijwilligers en de begeleiders extra bedanken. Zonder hun hulp hadden wij al deze leuke activiteiten niet kunnen organiseren.

 

De Feestcommissie

Foto’s zijn te vinden op: www.facebook.com/evergreenfeco

 
Ruitenburg  
Rabobank  






Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01