header.png
 
 
Bestuur

KORT VERSLAG NAV LEDENVERGADERING 22-9 JL

Nieuws afbeelding 1-10-2014

 

Ledenvergadering.

In de ledenvergadering die op maandag 22 september werd gehouden stonden twee agendapunten, waarin veel leden grote interesse hebben: Een nieuw clubhuis en vervanging van de grasmat van veld 1 door een zandveld of waterveld. Vooruitlopend op de notulen van deze vergadering is hieronder informatie over die twee punten


Nieuw clubhuis

Doordat er goede berichten zijn, aangaande subsidies van de Gemeente en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., ziet het er naar uit dat de financiering rond kan komen. De bouwcommissie streeft ernaar om de bouwsom beneden € 500.000 te houden. Evergreen heeft in de afgelopen jaren zelf een aanzienlijk bedrag gereserveerd. Samen met de te verwachte subsidies zal het tekort duidelijk onder € 100.000 liggen. Door mogelijk andere subsidies, sponsorbijdragen en door fundraising acties binnen Evergreen, moet het mogelijk zijn dit "gat" te dichten.

De bouwcommissie gaat dan ook full speed verder om het voorstel dat in de ledenvergadering naar voren werd gebracht verder uit te werken.

 

Vervanging veld 1

Omdat de Gemeente het huidige veld gaat renoveren, is het de vraag of er een zandveld of een waterveld moet komen. Er zijn veel argumenten om voor een waterveld te kiezen. Daar komt bij dat de beslissing een effect heeft voor de komende 12 -15 jaar. Steeds meer hockeyverenigingen, ook in onze regio, kunnen over een waterveld beschikken. Echter, de kosten van zo’n waterveld zijn aanzienlijk hoger dan een zandveld. Zowel voor de aanleg als voor de jaarlijkse kosten daarna.

Dat laatste heeft vooral te maken met de kosten van beregening en een te verwachten hogere huur.

Evergreen wil ook de kwaliteit van de training en begeleiding van de jeugdteams intensiveren. Geld daaraan besteed kan een directe invloed hebben op een beter hockey niveau en meer hockeyplezier.


Aan de leden is daarom de volgende motie voorgelegd:

Het bestuur krijgt het mandaat om met de Gemeente te gaan praten over de noodzaak voor Evergreen om een waterveld aan te leggen (hetgeen een aanzienlijk hogere investering vereist).


De daaruit voortvloeiende jaarlijkse kosten voor Evergreen, beregening en veldhuur, mogen niet leiden tot hogere jaarlijkse kosten, overeenkomend met een contributieverhoging van 15 %. Gelet op bovengenoemde activiteiten zal ernaar gestreefd worden zo’n contributieverhoging zoveel als mogelijk te beperken


De motie werd met grote meerderheid aanvaard.


 


Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01