header.png
 
 
TC

scheidsrechters bij zaalwedstrijden

24-9-2023
Beste leden/ouders,

Enige weekenden geleden, met boven de 30 graden op de meter, zijn de voorbereidingen aangaande zaalhockey weer van start gegaan. De bekende uitdaging van scheidsrechters indelen en het gemak (of moeite) hiervan, biedt ook veel onzekerheid over het leveren van scheidsrechters in de zaal.

De afgelopen twee jaar hebben we geluk gehad dat wij in de zaal minder vaak thuis spelen. Sinds twee jaar heeft de KNHB namelijk besloten dat de thuispartij twee scheidsrechters faciliteert. Hierdoor konden we de problemen ontwijken en bij de thuiswedstrijden wisten we het weg te poetsen door individuele inzet. 

Inmiddels is er besloten dat wij ook bij Evergreen, de verantwoordelijkheid van het regelen van scheidsrechters teruggeven aan de teams. Dit betekent dat de arbitragecommissie géén scheidsrechters op zaalwedstrijden aanwijst. Elk team is verantwoordelijk dit op basis van aanwijzingen van de KNHB, zelf te regelen.

Een van de redenen dit tijdig te communiceren, is dat de teams zich daar op kunnen voorbereiden. Inmiddels is er weer een uitnodiging voor het doen van een scheidsrechterscursus verstuurd. Mocht iemand zijn of haar skills in de praktijk willen testen, wordt dat natuurlijk ook zeer gewaardeerd. Om mee te doen met de scheidsrechterscursus, stuur een mail naar [email protected].

Als je je aan wilt melden om op een zaterdag of zondag te fluiten, of als je meer wil weten, stuur dan ook een mail naar [email protected].

Sportieve groet,
Jannick Breunis

Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01